Het goede doel

De herfstvakantie is nog maar net achter de rug en achter de schermen wordt al druk gewerkt aan het kerstprogramma op Thorbecke. We houden ook dit jaar weer een spetterende loterij. We hopen veel loten te kunnen verkopen, om op deze manier geld in te zamelen voor de twee goede doelen dit jaar: het Jeugd-sportfonds en team Migaloo.

Ieder kind moet kunnen sporten. Dit is het motto van het Jeugdsportfonds. Maar sporten kost geld. Voor veel ouders is dit geen probleem, maar voor vele anderen een enorme drempel. Als het over sporten gaat, biedt het Jeugdsportfonds een extra kans. Het Jeugdsportfonds Zwolle biedt namelijk kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid om lid te worden van een Zwolse sportvereniging.

Team Migaloo zet zich in voor meer bewustwording rondom plastic in de oceaan. Dit doen ze door voorlichting te geven op scholen en samen te werken met studenten van o.a. het Deltion College in Zwolle. In 2021 doen zij mee doen aan de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld: de Talisker Whiskey Atlantic Challenge. 3000 zeemijl over de Atlantische oceaan. Ze zullen dan met hun roeiboot zo’n 40 dagen non-stop op de oceaan zitten. Ze leven tijdens de tocht van hun zonnecollectoren die het waterfilter van energie voorzien om het zoute water te filteren naar zoet water. U kunt het avontuur volgen op het Instagram account: @team_migaloo of via hun Facebook kanaal: Team Migaloo.

Wat kunt u als ouder doen? Om loten te verkopen zullen we mooie prijzen moeten aanbieden en daar hebben we u voor nodig. Wellicht werkt u of heeft u een bedrijf en kunt u een mooie prijs aanbieden. Dit kan ook een donatie in de vorm van een geldbedrag zijn, zodat wij hier mooie waardebonnen voor aan kunnen schaffen. Inmiddels hebben we al prachtige prijzen te verloten, onder andere een gesigneerd PEC Zwolle shirt, een driegangendiner, een Kia te leen voor het weekend, kaarten voor Walibi en nog veel meer prijzen!

Mocht u mee willen denken; hartstikke fijn. Contact opnemen kan met dhr. S. Eijkelkamp, via s.eijkelkamp@ooz.nl. Wij hopen, net als andere jaren, op wederom een mooi assortiment aan prijzen.