Digitalisering en Online Onderwijs

Digitalisering

Leren programmeren en meer….

Op Thorbecke krijg je in klas 1 en 2 het vak informatiekunde. We leven in een digitale wereld, dan is het wel zo handig als je je goed weet te redden. Je maakt kennis met het volledige office-pakket en ook leer je sleutelen aan een app, website of game. Programmeren heet dat. Computers regelen bijna alles voor ons, dan is het wel handig dat je een beetje weet hoe zo’n laptop, tablet of smartphone werkt.

 

Digitaal vaardig…

In de eerste weken op Thorbecke word je wegwijs gemaakt. Je leert systemen als Magister en Zermelo kennen. Magister is onze ELO (elektronische leeromgeving), hier vind je bijvoorbeeld als je huiswerk, oefenmateriaal en je cijfers. Zermelo is het roosterprogramma, wel zo handig om te weten in welk lokaal je bijvoorbeeld moet zijn. Daarna ga je aan de slag met de basisvaardigheden ICT, informatievaardigheden en computational thinking.

 

… door te doen

In de speciale computerlokalen leer je dus goed om te gaan met de verschillende onderdelen van het vak informatiekunde. Heel handig als je bijvoorbeeld een werkstuk voor aardrijkskunde moet maken of een rekenmodel bij wiskunde wilt gebruiken.

 

Online Onderwijs

Op 16 maart 2020 gingen alle scholen in Nederland dicht i.v.m de maatregelen rondom COVID-19. Ook jij hebt langere tijd thuisgezeten. Je schoolwerk maakte je met je vader, je moeder of misschien wel met je broer, zus, opa of oma. Ook had je waarschijnlijk online contact met jouw meester of juf. Wat een bijzonder tijd was dat!

Op Thorbecke geven we sinds die tijd ook online onderwijs. Zolang de maatregelen i.v.m. COVID-19 nog onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven, ziet het onderwijs er ook een beetje anders uit. Bij ons op school spreken we dan ook van een hybride onderwijssysteem, les in de klas en waar nodig les vanuit huis.

Natuurlijk treffen we alle leerlingen het liefst in de klas zodat jij samen met jouw medeleerlingen én jouw docent kan leren, dit werkt het allerbest. Is dat tijdelijk niet mogelijk dan volg je online onderwijs. Je logt thuis in en volgt de les via Teams.

Op Thorbecke zijn we in augustus 2020 dus doorgegaan met online onderwijs, we hebben in corona-tijd ontzettend veel nieuwe dingen geleerd en willen deze ontwikkeling graag een plek geven in ons onderwijs.