Nog meer typisch Thorbecke

Nog meer typisch Thorbecke

Samen investeren in meer dan leren! School is meer dan les alleen. We vinden het belangrijk dat je je tijdens je schooltijd ook op andere manieren ontwikkelt. We willen je graag goed voorbereiden op jouw verdere toekomst. Hieronder een aantal voorbeelden, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

 

Onioth vóór en dóór leerlingen

Onioth is de leerlingvereniging vóór en dóór leerlingen. Onioth is een afkorting van Ontspanning Na Inspanning Op Thorbecke. En dat doen de leerlingen met film- en discoavonden, de sinterklaas-
viering en de Grote Avond in Odeon: een avond vol optredens van leerlingen – en af en toe van docenten. Hiervoor worden serieuze audities gehouden. Oniothleden doen de organisatie. 
Bij Onioth leer je hoe je geluid en licht moet regelen of hoe je iemand moeten schminken. 
De oudere leerlingen leren dit weer aan de jongeren! En dat is het mooie: leerlingen uit alle 
klassen werken met elkaar samen.

 

Inzetten voor anderen

We willen niet alleen aan onszelf denken, maar ons ook inzetten voor anderen. Regelmatig zijn er daarom acties voor het goede doel. Denk hierbij aan de jaarlijkse sponsorloop (Stadshagenrun) voor het KWF, de goededoelenactie met kerst, de oliebollenverkoop met oud en nieuw, deelname aan de Drakenbootrace voor het Jeugdsportfonds, de hulp van bovenbouwleerlingen bij de Twijnloop en clean-ups in Zwolle voor Team Migaloo.

 

Kunst en cultuur

Elk jaar zijn er op school verschillende muziek- en toneelvoorstellingen. Ook organiseren we 
activiteiten in samenwerking met culturele instellingen uit de stad, bijvoorbeeld de Stadkamer. In de bovenbouw ga je met het examenvak Cultureel Kunstzinnige Vorming (CKV) op excursie naar verschillende culturele instellingen en 3 mavo heeft een speciale Herman Brooddag.

 

A-lympiade en wiskunde B-dag

Een wedstrijd in wiskunde. Dat doen leerlingen tijdens de wiskunde A-lympiade en de wiskunde B-dag. Ze krijgen dan één dag om met een groepje wiskundige problemen op te lossen. 
De laatste jaren hebben onze leerlingen hier hoge ogen gegooid.

 

Iedereen op stap!

Hoewel er in ons schoolgebouw meer dan genoeg te beleven is, gaan we ook geregeld op stap. We organiseren dagexcursies voor verschillende vakken en trajecten, het watersportkamp, de skireis en natuurlijk de Thorbeckereis in het examenjaar. De Thorbeckereizen gaan onder andere naar Praag, Parijs, Barcelona of Dublin. Welk niveau of traject je ook kiest, je gaat altijd wel een keer op stap. Ga je ook mee?