Leren programmeren

Leren programmeren … Alle leerlingen op Thorbecke volgen in klas 1 de Codeklas. Hier leer je programmeren. Met andere woorden: sleutelen aan een app, website of game, zodat die doet wat jij wilt. Computers regelen bijna alles voor ons. Dan is het wel handig dat je een beetje weet hoe zo’n laptop, tablet of smartphone werkt.

… door je eigen game te maken Om goed te kunnen programmeren, moet je kunnen denken als een computer: logisch en gestructureerd. Een computer deelt een probleem namelijk op in heel kleine probleempjes en lost die dan één voor één op. Dat leer jij ook in de Codeklas. Daar word je zo goed in dat je aan het einde zelfs je eigen game kan maken. En die denkwijze is ook erg handig bij andere vakken. Het helpt als je een groot werkstuk voor bijvoorbeeld aardrijkskunde moet maken.

 

… met de programmeertaal Processing In de Codeklas beginnen we bij het begin. Wat is programmeren? En hoe denkt een computer? Op die vragen krijg je eerst antwoord. Dan ga je aan de slag met Processing. Een variant van het bekende Javascript. Haak je nu nog af bij het horen van graphics in processing en loops & arrays? Aan het einde van klas 1 begrijp je booleaanse logica en ben je vertrouwd met if-statements.