Mavo

Onze mavo (vmbo-tl) bereidt je voor op het MBO of de havo. Om tijdens je schooltijd alvast bezig te zijn met jouw interesses, bieden we op Thorbecke specifieke trajecten aan. Naast vakken als Nederlands en wiskunde ben je dan alvast bezig met wat je later misschien wil gaan doen. De trajecten die we aanbieden zijn Techniek, Sport en Moderne Media. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de reguliere richting.

Bij Thorbecke kom je met een mavo-advies vaak terecht in onze gemengde mavo/havo brugklas. Zoek je meer structuur en ondersteuning? Dan volg je tijdens jaar 1 en 2 onderwijs in een mavo-klas.

Mavo leerjaar 1 en 2

In de mavo-brugklassen wen je rustig aan het voortgezet onderwijs. Dat faciliteren we door onze brugklassen kleiner te maken. Docenten geven je extra individuele aandacht. Als je in de eerste klas bijvoorbeeld goed leert plannen, heb je daar de rest van je schooltijd plezier van.

Mavo/havo leerjaar 1 en 2

Leerlingen die in groep 8 het advies krijgen om naar mavo of havo te gaan, komen in deze klas. Je werkt hier op twee niveaus en je krijgt op beide niveaus een cijfer. In principe stroom je aan het einde van het eerste schooljaar door naar het tweede leerjaar van mavo/havo. Sommige leerlingen stromen na het eerste jaar direct door naar mavo of de havo.

Bovenbouw mavo

Voor de leerlingen van mavo 3 en 4 is er een aparte afdeling binnen ons gebouw. De inrichting sluit aan bij onze multifunctionele manier van lesgeven. Vaak staat de leraar nog gewoon voor de klas, maar je krijgt ook les via nieuwe werkvormen en in samenwerkingsprojecten. De leerkracht heeft dan de rol van begeleider. De lokalen zijn daarom makkelijk om te bouwen en aan te passen.

Missie en Visie

In het schoolplan van Thorbecke leest u / lees jij waar de school voor staat en welke ontwikkeling de school de komende jaren doormaakt. ‘Samen investeren in méér dan leren!

Klik hier voor het schoolplan:schoolplan COMPACT 2019 – 2023 def v2