Fast Lane English

Traject Fast Lane English

(havo/atheneum, atheneum)

 Let’s go!
De meeste films, boeken, nieuwsberichten, vlogs en posts in de westerse wereld zijn in het Engels. Wil jij alles nog beter kunnen volgen? Dan is Fast Lane English wat voor jou! De vijf uur Engels per week vliegen in no-time voorbij. Je doet namelijk veel verschillende dingen: schrijven, luisteren, kijken, lezen én spreken. En bij dat laatste krijg je hulp van iemand die in een Engelstalig land is opgegroeid, een native speaker.

Engels op school …
Tijdens de les spreekt de docent alleen Engels en de boeken zijn ook allemaal in het Engels. Wait, what?! Het lijkt heftig, maar dat valt reuze mee. De docenten zijn namelijk experts in het uitleggen in Engels. Zodat iedereen het begrijpt. Doordat je alleen maar Engels praat, schrijft, leest en hoort, leer je het extra snel.

… en met je klas naar Engeland om te oefenen
Op Thorbecke oefen je Engels niet alleen tijdens de les of tijdens je gesprekken met de native speaker. Je gaat ook op reis! Vier keer zelfs. In klas 1 tot en met 4 ga je elk jaar met je klas naar een stad in Engeland. Om kennis te maken met de cultuur, maar ook om in real life te oefenen.

… voor een diploma én een voorsprong tijdens je studie
Aan het eind van 5 havo of 5 vwo doe je een examen. Je krijgt dan het diploma Cambridge Advanced in English (CAE) of nóg beter: Cambridge Proficiency in English (CPE). Met dit officiële Cambridgecertificaat kom je makkelijk binnen bij Engelstalige universiteiten en hogescholen. En je hebt een enorm voordeel als je in Nederland gaat studeren. Steeds meer studies zijn namelijk in het Engels en er worden steeds meer Engelse boeken gebruikt. Ook op Nederlandstalige opleidingen. Door er nu extra tijd aan te besteden, bespaar je straks dus een hoop tijd tijdens je studie.