Fast Lane English

Ben je geïnteresseerd in Engels? Wil jij alles in de wereld goed kunnen volgen? Dan is het traject Fast Lane English vast wat voor jou! Vijf uur Engels in de week vliegt in no-time voorbij, want je doet heel veel verschillende dingen: je praat, luistert, leest èn je spreekt Engels met behulp van een native speaker. Dat is iemand die in een Engelstalig land is opgegroeid en nu in Nederland werkt of studeert. Je docent Engels spreekt geen Nederlands meer in de les, maar alleen Engels en dat is goed te volgen. Als het te snel gaat, praat de leraar langzamer of legt hij uit wat hij bedoelt. De docenten hebben allemaal Engels gestudeerd en zijn dus de experts van wie je veel kunt leren. De boeken zijn ook allemaal in het Engels. Je leert het dus echt goed! Op hogescholen en universiteiten wordt er meer en meer gebruik gemaakt van Engelstalige boeken. Door nu extra tijd aan het goed leren van het Engels te besteden, heb je straks een voorsprong op anderen.

Aan het eind van 5 havo of 5 vwo doet iedereen een afsluitend Cambridge English examen. Voor de meeste leerlingen zal dat het examen CPE (Cambridge Proficiency in English) zijn. Mocht dat moeilijkste Cambridgeniveau voor jou niet haalbaar zijn, dan geeft dat niets. In dat geval sluit je af met een CAE (Cambridge Advanced in English). Voor vwo’ers is het handig dat je Fast Lane afsluit in het vijfde jaar, want dan kun je je in 6 vwo helemaal op de reguliere examens richten. Met het Cambridgecertificaat kom je makkelijk binnen bij Engelstalige universiteiten en je hebt uiteraard een voordeel als je in Nederland gaat studeren, want veel opleidingen gebruiken steeds meer Engels.

Typisch Fast Lane English op Thorbecke

  • Goede voorbereiding op jouw (Engelstalige) toekomst!
  • Versneld Engels leren met hulp van docenten die zelf Engels gestudeerd hebben.
  • Native speaker sessies.
  • In klas 1 t/m 4 maak je met je klas een educatieve reis naar een stad in Engeland, waar je het
  • geleerde Engels meteen gebruikt en kennis maakt met de Engelse cultuur.
  • Cambridge diploma CAE of CPE met een Cambridgecertificaat CAE of CPE, waarmee je makkelijker toegang krijgt (Engelstalige) universiteiten.