Muziek & Theater

Traject Muziek & Theater

 (mavo, mavo/havo, havo/atheneum, atheneum)

 Het podium op!
Drama, dans, muziek en toneel: eigenlijk alle kunsten die je op het podium kan uitvoeren. Dáár draait het om bij het traject Muziek & Theater. Doe je hier al iets mee of wil je het leren? Dan zijn de muziek- en theaterlessen echt iets voor jou!

Ontdek wat je leuk vindt …
Iedereen kan Muziek & Theater volgen. Het maakt het niet uit of je een instrument speelt of ervaring hebt als acteur. Bij dit traject krijg je de kans om te ontdekken wat jij leuk vindt. In de les. Of daarbuiten, als we naar een concert of voorstelling gaan. Speel je al wel een instrument, dans je al jaren of kan je goed zingen? Top! Dan kan je die ervaring goed gebruiken op het podium bij ons in aula B.

… daarmee oefenen en presenteren
Muziek & Theater is een veelzijdig traject. Je leert hoe je op een podium moet staan en hoe je jouw verhaal overbrengt op een publiek. Dat kan zingend, dansend, muziek makend en pratend. Tijdens de lessen ga je oefenen met die verschillende kunsten. Daarna geef je een presentatie aan je klasgenoten. En ook dat ga je leren: presenteren. Handig voor bij andere vakken, en erg goed voor je zelfvertrouwen!

… én de grande finale in klas 3
Elk jaar presenteren leerlingen wat ze hebben geleerd aan hun ouders. De grande finale van Muziek & Theater is in klas 3. Met je medeleerlingen maak je een grote theaterproductie waarin alle kunstvormen samenkomen. Deze productie voeren jullie op tijdens de Grote Avond in Odeon.

Na de derde klas kan je kiezen voor het vak beeldende vorming en krijg je sowieso het examenvak culturele en kunstzinnige vorming (CKV). Daar word je bij Muziek & Theater goed op voorbereid.