Moderne Media

Lijkt het je leuk om zelf met camera’s, licht en geluid te werken, of zou je een eigen televisieprogramma of een film willen maken? Dan is het traject Moderne Media wellicht iets voor jou. Tijdens dit traject leer je omgaan met camera-, montage-, en geluidstechnieken, je bedenkt en produceert je eigen televisieprogramma’s en je leert hoe de mediawereld in elkaar zit.

Tijdens de les krijg je met alle onderdelen te maken; van voorbereiding tot productie. Zo leer je vaardigheden als interviewen, decors ontwerpen, grimeren, vergaderen en storyboards maken.

Omdat het vak Moderne Media lijkt op een echt productiebedrijf, werken we met levensechte opdrachten van buiten de school, die je ook zelf moet binnenhalen. Je gaat ondernemend leren.

Het traject Moderne Media heeft ook aandacht voor mediawijsheid. Je leert wat nieuwsberichten betekenen en of ze betrouwbaar zijn. Door na te gaan voor en door wie berichten gemaakt zijn, leer je het nieuws beter begrijpen. Ook behandelen we tijdens dit traject hoe je verstandig met sociale media en internet kunt omgaan.

Typisch Moderne Media op Thorbecke

  • Mediawijs worden
  • Kritisch werken met beeld, geluid en internet
  • Ondernemend leren in een studio

Bekijk ook het youtube kanaal van Moderne Media