Sport

Ben je vaak op het voetbalveld, de atletiekbaan of in het zwembad te vinden? Ben je sportief en vind je het leuk om kennis te maken met allerlei verschillende sporten? Dan is het sporttraject iets voor jou. Naast de ‘gewone’ gymlessen maak je bij het sporttraject kennis met verschillende sporten die je normaal gesproken in de gymles niet krijgt. Denk aan free running, mountainbiken, squash of karate.

In klas 2 lopen de leerlingen van het sporttraject mee met de 5 kilometer Stadshagenrun en werven zij sponsoren waarmee ze een goed doel steunen. Daarnaast ga je in klas 2 op zeilkamp. In de winter gaan we op wintersport.

Je hoeft voor dit traject geen topsporter te zijn, maar je moet het wel leuk vinden om te sporten. We verwachten dat je gemotiveerd bent. Daarnaast heb je een eigen fiets nodig om naar de verschillende clinics in Zwolle te gaan.

Wanneer je na school verder gaat in de sport, dan kun je op het mavo en de havo examen doen in het vak Lichamelijke Opvoeding. Dat is een duidelijk voordeel als je daarna een sportopleiding gaat doen.

Typisch Sport op Thorbecke

  • Sociaal en actief
  • Breedtesport! Kennismaken met veel (nieuwe) sporten
  • Clinics: sportlessen die gegeven worden door ingehuurde specialisten
  • Goede voorbereiding op het examenvak lichamelijke opvoeding