Technasium

Ben je nieuwsgierig? Wil je graag samen met anderen werken aan het oplossen van problemen uit de ‘echte’ wereld? En kom je in een havo/atheneum- of atheneumklas? Dan past het Technasium misschien bij jou.

Als je kiest voor het traject Technasium, dan leer je over onderzoek en ontwerpen. Je krijgt geen les in een standaard leslokaal, maar in een werkplaats. Die werkplaats gebruik je om iets te bouwen, maar ook als studio, atelier of laboratorium. De opdrachten waar je aan werkt, krijg je uit de praktijk. Je gaat naar een echt bedrijf of bureau om te zien wat ze daar doen of maken. Ook bezoek je een universiteit of hogeschool die met de opdracht te maken heeft.

Tijdens dit traject leer je hoe je een planning maakt en een doelgroeponderzoek doet. Als je goed onderzoek hebt gedaan, werk je daarna jouw ideeën uit tot een eindproduct. Je ontwerpt bijvoorbeeld een maquette van het door jullie bedachte apenverblijf voor de Apenheul of je bedenkt een bordspel voor diabetespatiënten in opdracht van een ziekenhuis. Ook leer je om jouw werk te presenteren. Je vertelt wat jouw uitvinding of oplossing betekent voor de opdrachtgever.

Typisch Technasium op Thorbecke

  • Eerst denken, dan doen
  • Samenwerken
  • Oplossingen zoeken voor allerlei problemen
  • Kennismaken met een groot aantal vervolgstudies