Techniek

Traject Techniek

(mavo, mavo/havo)

 Leren door te doen!
Vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken en gave dingen te bouwen? Bij Techniek ga je met professioneel gereedschap aan de slag. Je maakt dan bijvoorbeeld een zeilkar, een houten koffer of een vissersboot met knettermotor. Daar zit natuurlijk wat werk in. Maar geef jij de moed niet op en houd je ervan om problemen op te lossen? Dan past het traject Techniek perfect bij jou!

Met praktijk en theorie …
Techniek is meer dan alleen dingen maken. Je gebruikt je werkstukken ook om van te leren bij natuurkunde. Daar test je bijvoorbeeld de snelheid van je zeilkar of ga je aan de slag met de elektro-experimenteerdoos. Zo zie je hoe de natuurkundige wetten in het echt werken. En dat leert een stuk makkelijker.

… op en buiten school
Techniekles heb je vier uur per week (2×2 uur) en daarbij krijg je één uur toegepaste natuurkunde. Deze lesuren vormen een fijne afwisseling met de andere, meer theoretische vakken. Ook ga je een paar per jaar naar het Deltion College. Hier neem je een kijkje op één van de opleidingen die met techniek te maken hebben. En uiteraard ga je ook hier weer iets moois ontwerpen en maken.

… ook in de bovenbouw
In 3 en 4 mavo kan je verder met Techniek. Het ziet er wel iets anders uit. Je gaat dan één hele dag in de week naar het Deltion College. De docenten van Thorbecke en Deltion geven daar samen de lessen Techniek. Aan het einde van de vierde klas doe je praktijkexamen. Je bent dan goed voorbereid op het mbo, want je kunt daarna instromen op het hoogste niveau.

Ga je na de tweede klas naar de havo? Dan kan je overstappen op het traject Technasium. Wat dat is, lees je verderop dit boekje.