Techniek

Het keuzetraject Techniek past bij jou wanneer je graag aan de slag gaat met echte materialen en gereedschappen – je vindt het een uitdaging om problemen op te lossen met de middelen die je hebt.

In de eerste en de tweede klas volg je iedere week vier lesuren techniek en een uur toegepaste natuurkunde. Dit zijn ontspannen, actieve lesuren, die een fijne afwisseling vormen met de overige vakken. Af en toe krijg je extra lessen bij het Deltion College, om echt te ontwerpen en te maken.

 

Tijdens de technieklessen maak je werkstukken en modellen, zoals een zeilkarretje, een elektro-experimenteerdoos of een vissersbootje met knettermotor. Je test jouw ontwerp vervolgens tijdens de natuurkundeles. Op deze manier zie je direct ziet hoe natuurkundige wetten in het echt werken.

Techniek kun je ook volgen in het derde en vierde leerjaar. Je krijgt dan een dag in de week techniekles van docenten van Thorbecke en het Deltion College. Die lessen krijg je op het Deltion College. Aan het einde van de vierde klas doe je praktijkexamen in Techniek, waarna je op het hoogste niveau kan instromen in het MBO. Ga jij na de tweede klas naar havo 3, dan kun je overstappen naar het Technasium.

Typisch Techniek op Thorbecke

  • Zelf ontwerpen, maken en gebruiken
  • Afwisseling van theorie en praktijk
  • Gemakkelijke doorstroom naar het MBO